Home / Projecten / Mobiele energiekar

Mobiele energiekar met wisselbare accu’s

Maatwerk

Een mooi maatwerk project dat wij hebben mogen ontwikkelen is de ‘Kangaroo’ voor Rent a Battery. De kangaroo is een klein energiekarretje met verwisselbare accu’s.

Het energiekarretje is een mobiele en modulaire batterij van 5 kWh, speciaal ontworpen om foodtrucks van duurzame energie te voorzien en als alternatief te dienen voor vervuilende dieselgeneratoren.

Met een gewicht van slechts 10,2 kg per stuk, een handvat en een Anderson-connector zijn de accu’s eenvoudig te vervangen. Ze worden aangesloten op een Li-Swap batterij pre-charge box, die ook is gekoppeld aan een Victron MultiPlus 48/5000 omvormer/acculader. Dit maakt een continue levering van 4.000 W aan alle gebruikers mogelijk, terwijl vonkvorming bij het verwisselen van de accu’s wordt voorkomen dankzij de precharge box.

Voor het extern opladen van de accu’s worden standaard vier afzonderlijke acculaders (48 V/5A) meegeleverd. Alle accu’s zijn gemakkelijk uit te lezen via een app, terwijl een CAN-bus communicatieprotocol en Bluetooth-verbinding zorgen voor optimale connectiviteit. Hiermee bieden we een passende oplossing voor elke bouwplaats en elke laadbehoefte.

“Groot voordeel van dit systeem zijn de uitwisselbare Li-Swap Li-on accu’s, waardoor bouwplaatsmedewerkers altijd en overal over voldoende energie beschikken.”

Ideaal voor foodtrucks

Op het backstage-terrein van de Zwarte cross testte Rent a Battery met succes hun Kangaroo. De belangrijkste focus van de test was om de gebruiksvriendelijkheid van de batterij te beoordelen, met name om te zien hoe makkelijk deze in en uit elkaar te halen is.

Benjamin Neeteson, mede-eigenaar van Rent a Battery, is enthousiast over de resultaten van de test, waarbij ze de batterijwissel hebben uitgevoerd met 15 potentiële gebruikers: “Zowel experts als leken slaagden erin om de batterijwissel moeiteloos uit te voeren.” De feedback die ze verzamelden tijdens de test bleek waardevol en zal dienen om de batterij verder te verbeteren. “Technisch gezien heeft de batterij met 4 kW vermogen en 5 kWh batterijen ook aangetoond dat het zelfs zwaardere gebruikers, zoals cateraars met koffiemachines, langdurig van stroom kan voorzien. Dat hadden we nog niet eerder kunnen testen, dus daar zijn we heel blij mee. Dat geeft ook aan dat we er technisch klaar voor zijn. Het was stevig aanpoten dit weekend, maar ontzettend leuk en nuttig.”

Klant Rent a Battery
Oplossing Mobile batterij
Vermogen omvormer 5 kVA
Capaciteit batterij  5,7-9 kWh

Vergelijkbare projecten

Mobiel laadstation met zonnepanlen op het dak

Maatwerk

$

Groene oplossing voor een groen project

PowerBlock | Zonnepanelenframe

$

Op weg naar een emissieloze bouwplaats

PowerBlock | Zonnepanelenframe

$

Nooit meer zorgen over je energievoorziening?

Bel, mail of vul het contactformulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we samen met jou bekijken wat ons team voor je kan doen.

Contact pagina
Contact
Logo Power Modules

Power Modules B.V.

Lopikerweg West 87B
3411 AS Lopik

+31(0)6 52 406 379
info@powermodules.nl

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief