Energiemanagement

SparkControl

Automatiseer de aansturing van jouw elektrische systemen en materieel eenvoudig met behulp van SparkControl. Je bespaart kosten en je genereert extra inkomsten met je energie-installatie door het gebruik te optimaliseren.

Wat is het?

SparkControl is een innovatief energiemanagement platform voor energieopslag systemen, zonnepaneel-installaties, mobiele energievoorzieningen, elektrische voertuigen en ander elektrisch materieel. Het is een allesomvattende automatiseringsoplossing waarmee bedrijven optimaal en zorgeloos gebruikmaken van hun energie-installaties en elektrisch materieel.

Het platform bestaat uit unieke aansturingssoftware die je gemakkelijk kunt samenstellen, gepaard met een industriële computer en verschillende aansluitmodules. Het vormt een op maat gemaakt energiemanagementsysteem (EMS) en ontlast je daarnaast ook bij de aansturing en monitoring van de nodige veiligheidssystemen en andere randsystemen zoals klimaatbeheersing. Alle gekoppelde systemen worden eenvoudig lokaal en op afstand bediend met een gebruiksvriendelijke applicatie.

Hoe werkt het?

SparkControl wordt met modules op maat gemaakt voor jouw bedrijf. Door middel van kunstmatige intelligentie worden systemen optimaal aangestuurd en toegepast. Zo worden elektrische systemen en materieel op het meest gunstige moment gebruikt of opgeladen. Hierbij profiteer je van de dynamische elektriciteitsprijs waardoor je kosten laag blijven. SparkControl werkt met ‘slimme’ systemen, zoals een modern batterij-energieopslagsysteem (BESS: Battery Energy Storage System) en DC-DC EV lader. En met normale stroomgebruikers zoals een standaard lader voor een heftruck.

SparkControl leert van het verbruik en de opbrengst en maakt zo een optimale planning. Zo kunnen er bijvoorbeeld aan het einde van de werkdag meerdere elektrische voertuigen tegelijk aan de lader worden gehangen, terwijl de netaansluiting enkel capaciteit heeft om één voertuig te laden. SparkControl zorgt ervoor dat de voertuigen ’s nachts om de beurt zo goedkoop mogelijk laden. En het houdt rekening met eventuele andere stroomgebruikers.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op, samen kijken we graag naar welk energie opslag systeem bij jouw situatie past!

Koppeling met veiligheidssystemen

SparkControl ontlast je bij de benodigde en wettelijk verplichte veiligheidswetten en -normen, inclusief de nieuwe wetgeving PGS 37-1. Het monitort de veiligheidssystemen en stuurt deze aan. Denk bijvoorbeeld aan CO meting, klimaatbeheersing, gevaar-indicatie voor gebruikers ter plekke en meldingen van brand of andere calamiteiten via het online platform.

Eenvoudige controle

De vele functies en instellingen van een elektrische installatie kunnen overweldigend zijn en het beheren kan veel tijd in beslag nemen. Het SparkControl platform maakt het instellen en beheren eenvoudig en de aansturing volledig automatisch. De hele installatie, met alle verbonden systemen, kan ter plekke en op afstand beheerd worden via het online platform.

Verduurzamen loont (extra!)

Met SparkControl verdien je geld met je verduurzamende investeringen. Daarnaast help je actief mee netcongestie tegen te gaan, de uitstoot te verminderen en de energietransitie te versnellen. Ook ben je met SparkControl voorbereid op toekomstige veranderingen in energievoorzieningen, zoals energielevering uit elektrische voertuigen en lokale energiegemeenschappen.

 

Haal meer uit je batterij en zonnepanelen

Gekoppeld aan een energieopslagsysteem (EOS) zorgt SparkControl ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de batterijen en eventuele zelfopgewekte duurzame energie. Met SparkControl voorkom je dat je zonnepanelen afschakelen. Je bespaart op de kosten en batterijslijtage door enkel op de juiste momenten energie af te nemen of terug te leveren. Met het EOS als buffer kan je kortstondig hoge verbruikspieken opvangen of een elektrisch voertuig laden terwijl er al veel verbruik is. Door de ongebruikte batterijcapaciteit te gebruiken om te handelen met energie genereer je extra inkomsten.

Gereasliseerde projecten

Maatwerk

Mobiel laadstation met zonnepanelen op het dak

maatwerk

$
PowerBlock

PowerBlock | Zonnepanelenframe

$
Maatwerk energieopslag

Mobile energiekar met wisselbare accu's

maatwerk

$

Nooit meer zorgen over je energievoorziening?

Bel, mail of vul het contactformulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we samen met jou bekijken wat ons team voor je kan doen.

Contact pagina
Contact
Logo Power Modules

Power Modules B.V.

Lopikerweg West 87B
3411 AS Lopik

+31(0)6 52 406 379
info@powermodules.nl

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief