Home / Hybride aggregaat

Hybride aggregaat

SMART ENERGY ANYWHERE 

Wat is een hybride aggregaat?

De PowerBlock is een duurzame hybride aggregaat. Bij een hybride aggregaat worden de accu’s opgeladen door o.a. zonnepanelen, het lokale net, windmolens of een aggregaat. Tijdens een lage vermogensvraag wordt energie door de accu’s geleverd. Bij een hogere vraag slaat het aggregaat aan en wordt de accu opgeladen.

Hybride is een veel gebruikte term de afgelopen jaren. Hierbij wordt vaak gedacht aan de hybride auto’s maar hybride gaat verder dan alleen auto’s die met accu’s rijden. In het woordenboek staat dat hybride een combinatie van verschillende technieken is, waarbij het beste van de twee wordt gebruikt. Dit vaak in combinatie met een vorm van energieopslag.

Hybride aggregaat

Hybride aggregaat

Door gebruik te maken van hybride aggregaten in combinatie andere duurzame energievoorzieningen kan er in de bouw en infra sector en op (food)festivals veel brandstof bespaard worden. Dit kan door niet meer alleen gebruik te maken van een diesel aggregaat maar te kiezen voor een combinatie van: zonnepanelen, de PowerBlock en een aggregaat. Door voor deze oplossing te kiezen wordt er bezuinigd op fossiele brandstoffen wat in de meeste situaties wel tot 90% brandstof besparing oplevert.

Hybride aggregaat

Een voorbeeld van een hybride oplossing die Power Modules ontwikkeld heeft is de PowerBlock Sunbox. Overdag kunnen de accu’s opgeladen worden door het zonlicht die de zonnepanelen opnemen, dit kan direct of eventueel later gebruikt worden. Om op safe te gaan kan er eventueel ook nog een regulier aggregaat aan gekoppeld worden voor 100% stroomgarantie. Door gebruik te maken van de PowerBlock Sunbox hoeft het aggregaat geen vermogen te leveren bij laaglast, wat een flinke besparing aan brandstoffen kan opleveren en het gehele proces veel duurzamer en zuiniger maakt.

De PowerBlock is zeer stil en veroorzaakt hierdoor geen geluidsoverlast. Hybride installaties zijn daarom uiterst geschikt voor projecten die zich aan strenge regelgevingen moeten houden zoals bouwprojecten in de stad met milieuzones of in wijken met veel omwonenden.

Meer informatie?

Hulp nodig bij uw keuze of een PowerBlock op maat, neem dan contact op met Power Modules wij denken graag met u mee over een duurzame energieoplossing. Vul onderstaand contact formulier in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem contact met ons op via: +31(0)6 52 40 63 79.

PowerBlock met zonnepanelen
Contact pagina
Contact
Logo Power Modules

Power Modules B.V.

Lopikerweg West 87B
3411 AS Lopik

+31(0)6 52 406 379
info@powermodules.nl

Energie Opslag Systeem

Tijdelijke energie voorziening

Maatwerk

GivEnergy

PowerBase

PowerBlock

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief