Hybride aggregaat

 

In een wereld die steeds meer waarde hecht aan duurzaamheid en efficiëntie, ontpoppen hybride aggregaten zich als ware gamechangers op het gebied van energievoorziening. Deze innovatieve systemen combineren de kracht van traditionele aggregaten met de schone energie van zonnepanelen, accu’s en andere duurzame bronnen, waardoor u profiteert van talloze voordelen:

 

Wat is een hybride aggregaat?

Bij een hybride aggregaat worden de accu’s opgeladen door o.a. zonnepanelen, het lokale net, windmolens of een aggregaat. Tijdens een lage vermogensvraag wordt energie door de accu’s geleverd. Bij een hogere vraag slaat het aggregaat aan en wordt de accu opgeladen.

Door gebruik te maken van hybride aggregaat in combinatie andere duurzame energievoorzieningen kan er in de bouw en infra sector en op (food)festivals veel brandstof bespaard worden. Dit kan door niet meer alleen gebruik te maken van een diesel aggregaat maar te kiezen voor een combinatie van: zonnepanelen, de PowerBlock en een aggregaat. Door voor deze oplossing te kiezen wordt er bezuinigd op fossiele brandstoffen wat in de meeste situaties wel tot 90% brandstof besparing oplevert.

Verminderde brandstofkosten en CO2-uitstoot

Hybride aggregaten besparen u aanzienlijk op brandstofkosten. Door gebruik te maken van zonne-energie of andere hernieuwbare bronnen voor het opladen van de accu’s, wordt de noodzaak om fossiele brandstoffen te verbranden aanzienlijk verminderd. Dit resulteert in een lagere CO2-voetafdruk en draagt bij aan een schoner milieu.

Betrouwbare en flexibele stroomvoorziening

Hybride aggregaten garanderen een ononderbroken stroomvoorziening, zelfs bij stroomuitval of wisselvallige netstromen. De accu’s slaan energie op wanneer deze overvloedig beschikbaar is, en leveren deze wanneer er vraag naar is. Dit zorgt voor een stabiele en betrouwbare stroomvoorziening, ongeacht de omstandigheden.

Hybride aggregaat
Hybride aggregaat

Laag geluidsniveau

Hybride aggregaten werken aanzienlijk stiller dan traditionele aggregaten. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in gebieden waar geluidsoverlast een probleem is, zoals woonwijken, bouwplaatsen of evenementenlocaties.

Eenvoudige integratie met bestaande systemen

Hybride aggregaten kunnen naadloos worden geïntegreerd met bestaande energiesystemen, zoals zonnepaneleninstallaties of netstroomaansluitingen. Dit maakt ze een flexibele en schaalbare oplossing voor diverse toepassingen.

Power Modules, uw partner voor hybride aggregaat oplossingen

Bij Power Modules zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van hybride aggregaten voor diverse toepassingen. We bieden een breed scala aan hybride aggregaat oplossingen, afgestemd op uw specifieke behoeften en budget. Zo hebben wij ook hybride aggregaat met zonnepanelen. Ons team van ervaren professionals staat voor u klaar om u te adviseren over de beste oplossing voor uw situatie.

Hoe in te zetten?

Een voorbeeld van een hybride oplossing die Power Modules ontwikkeld heeft is de Sunbox. Overdag kunnen de accu’s opgeladen worden door het zonlicht die de zonnepanelen opnemen, dit kan direct of eventueel later gebruikt worden. Om op safe te gaan kan er eventueel ook nog een regulier aggregaat aan gekoppeld worden voor 100% stroomgarantie. Door gebruik te maken van de Sunbox hoeft het aggregaat geen vermogen te leveren bij laaglast, wat een flinke besparing aan brandstoffen kan opleveren en het gehele proces veel duurzamer en zuiniger maakt.

De PowerBlock is zeer stil en veroorzaakt hierdoor geen geluidsoverlast. Hybride installaties zijn daarom uiterst geschikt voor projecten die zich aan strenge regelgevingen moeten houden zoals bouwprojecten in de stad met milieuzones of in wijken met veel omwonenden.

hybride aggregaat

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op, samen kijken we graag naar welk energie opslag systeem bij jouw situatie past!

De voordelen van een hybride aggregaat

Geruisloos

Vrijwel geruisloos en dus geen onnodige geluidsoverlast.

Kostenbesparing

Bespaar op brandstof- en onderhoudskosten dankzij onze hybride aggregaten. Kleine netaansluiting/aggregaat nodig, dus lagere infrastructuurkosten.

Duurzaamheid

Door fossiele brandstoffen te verminderen wordt verminderd en de overgang naar een duurzamere energiemix wordt vergemakkelijkt.

Oplossingen

Bij Power Modules begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee onze klanten worden geconfronteerd als het gaat om stroomvoorziening. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment hybride aggregaten die zijn ontworpen om aan al uw energiebehoeften te voldoen. 

BESS PowerBlock | 15,6 - 62,4 kWh

Aggregaat 15 – 100 kVA
Geschikt voor Piekshaving, Hybride aggregaat, Off-grid
$

BESS GivEnergy | 128 - 4800 kWh

Netaansluiting Grote aansluiting
Geschikt voor Piekshaving, Energieopslag, Energie handelen
$

Nooit meer zorgen over je energievoorziening?

Bel, mail of vul het contactformulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we samen met jou bekijken wat ons team voor je kan doen.

Contact pagina
Contact
Logo Power Modules

Power Modules B.V.

Lopikerweg West 87B
3411 AS Lopik

+31(0)6 52 406 379
info@powermodules.nl

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief