Hoe werkt het?

De PowerBlock: het modulaire duurzame stand-alone energieopslagsysteem. De PowerBlock kan worden opgeladen doormiddel van zonne- en windenergie, het landelijk net of via een diesel aggregaat. 

Duurzaam icon

Duurzaam

Piekvermogen icon

Ideaal bij piekbelasting

Plug and play icon

Plug and Play

Geruisloos icon

Geruisloos

Download onze brochure

Beheer op afstand

De PowerBlock beschikt over een gebruikersvriendelijk bedieningspaneel voor alle instellingen en statistieken. Ook kan de PowerBlock worden verbonden met het internet en zo op afstand gemonitord en beheerd worden met een smartphone of computer.

Netstroom besparing

De PowerBlock kan rechtstreeks worden aangesloten op het lichtnet. Doordat piekvermogen worden opgevangen door het accupakket is vaak een lichtere aansluiting voldoende. Door gebruik te maken van andere aangesloten energiebronnen kunnen de netstroom kosten nog verder gedrukt worden.

Zonne-energie

De PowerBlock kan rechtstreeks aangesloten worden op zonne-panelen. De zonne-energie wordt volledig benut. Overtollige energie wordt opgeslagen in het accupakket, en op het moment dat de panelen te weinig vermogen leveren wordt een tweede bron ingeschakeld zoals netstroom of een aggregaat.

Modulair inzetbaar

De PowerBlock is een modulair energieopslagsysteem die kan worden opgeladen doormiddel van zonne- en windenergie, het landelijk net of via een diesel aggregaat. 

Piekbelasting

Een handige functie waarover de PowerBlock beschikt is een boost functie. Dit betekent dat het volledige vermogen van de PowerBlock kan worden bijgeleverd bovenop de bestaande energie voorziening. Hierdoor kunnen piekbelastingen makkelijk worden opgevangen en kan een kleinere aggregaat of aansluiting voldoende zijn.

Duurzaam: uitstoot en brandstof besparend

In combinatie met zonnepanelen en/ of andere groene stroom levert de PowerBlock 100% emissieloze energie. Maar ook samenwerkend met een diesel aggregaat kan de emissie met 90% worden gereduceerd. De PowerBlock wordt gemaakt van uitsluitend hoogwaardige materialen waardoor deze geschikt is voor intensief en langdurig gebruik en tegen een stootje kan.

Op afstand te bedienen

Via de VRM online portal en de app is de PowerBlock real time te monitoren en te bedienen. Hier zijn geen kosten aan verbonden, los van mobiele data. Op deze manier kan de PowerBlock op afstand worden gemonitord, parameters kunnen worden aangepast en wanneer dit nodig is kunnen storingen op afstand worden opgelost.

Mobiel afstand te bedienen

Plug and Play in elke gewenste situatie

De PowerBlock kan op verschillende energiesystemen worden aangesloten. Met één druk op de knop kan hij worden geactiveerd. Doordat de kabelverbindingen via stekkers lopen is de installatie snel, eenvoudig en veilig.

Geruisloos

Doordat het systeem bijna geruisloos en fluisterstil is kan hij goed worden ingezet als stille aggregaat. De PowerBlock werkt op accu’s en kan worden aangesloten op zonnepanelen waardoor er geen aggregaat nodig is die lawaai maakt. Dit is een ideale situatie voor bijvoorbeeld ‘s nachts in een woonwijk, een woonhuis of op festivals of evenementen.

Logo Power Modules

Power Modules B.V.

Lopikerweg West 87B
3411 AS Lopik

+31(0)6 52 406 379
info@powermodules.nl

Op de hoogte blijven?

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief