Powermodules - Hoe werkt de PowerBlock?

HOE WERKT DE POWERBLOCK?

SMART ENERGY ANYWHERE 

De Powerblock

De PowerBlock is een modulaire slimme powerbank en kan worden ingezet als stand-alone 3 fasen powerbank in combinatie met:

  • Zonnepanelen;
  • Windwokkel;
  • Landelijk net;
  • Een diesel aggregaat.

Hij is ontworpen om energie die beschikbaar is zo effi ciënt mogelijk te gebruiken. Zo kan worden ingesteld welke (groene) energiebron ingezet kan worden.

 

Hoe werkt de PowerBlock

Beheer op afstand

De PowerBlock beschikt over een gebruikersvriendelijk bedieningspaneel voor alle instellingen en statistieken. Ook kan de PowerBlock worden verbonden met het internet en zo op afstand gemonitord en beheerd worden met een smartphone of computer.

Netstroom besparing

De PowerBlock kan rechtstreeks worden aangesloten op het lichtnet. Doordat piekvermogen worden opgevangen door het accupakket is vaak een lichtere aansluiting voldoende. Door gebruik te maken van andere aangesloten energiebronnen kunnen de netstroom kosten nog verder gedrukt worden.

Zonne-energie

De PowerBlock kan rechtstreeks aangesloten worden op zonne-panelen. De zonne-energie wordt volledig benut. Overtollige energie wordt opgeslagen in het accupakket, en op het moment dat de panelen te weinig vermogen leveren wordt een tweede bron ingeschakeld zoals netstroom of een aggregaat.

functies en configuraties

Onze modulaire slimme hybride aggregaat kan op verschillende manieren gebruikt worden. Hieronder worden verschillende functies en configuraties beschreven. Het zijn voorbeelden, samen met Power Modules kunnen ook andere configuraties worden bedacht.

PowerBlock: Stand-alone

De PowerBlock wordt reeds opgeladen naar een locatie gebracht waar een 3 fase 400VAC voeding nodig is. De voeding is eindig, tot het accupakket leeg is. Voor deze toepassing kan de PowerBlock helemaal zelfstandig werken.

PowerBlock stand alone

PowerBlock: Stand-alone met zonnepanelen

De PowerBlock levert een 3 fase 400VAC voeding. Door de zonnepanelen wordt het accupakket bijgeladen. In theorie is dit een oneindige energie voedingsconfiguratie.

PowerBlock stand alone met zonnepanelen

De PowerBlock kan worden ingezet om een aggregaat te upgraden naar een hybride aggregaat. Het aggregaat wordt aangestuurd door de PowerBlock om een zo efficiënt mogelijke combinatie te krijgen. De PowerBlock levert altijd het vermogen en het power management systeem regelt waar de energie vandaan komt en waar het wordt afgegeven.

PowerBlock stand alone met aggregaat
PowerBlock stand alone met zonnepanelen en aggregaat
  • Lage belasting / hoge belasting: Energie wordt volledig opgewekt door het accupakket, aggregaat staat nu stand-by. Bijvoorbeeld: 0 kW aggregaat / 10 kW accupakket omvormen / 10 kW belasting
  • Accupakket leeg: Energie komt volledig uit het aggregaat. De PowerBlock vraagt precies de hoeveelheid energie die nodig is om het aggregaat zo efficiënt mogelijk te laten lopen. Alle energie die ‘over is’ en niet wordt gebruikt door de belasting wordt gebruikt om het accupakket op te laden. Bijvoorbeeld: 25 kW aggregaat / 15 kW accupakket laden / 10 kW belasting
  • Erg hoge belasting/boost functie: De belasting die wordt gevraagd is hoger dan wat het aggregaat de PowerBlock alleen kan leveren. De PowerBlock suppleert energie bij uit het accupakket. Hierdoor kan tijdelijk een hoger vermogen worden geleverd. Dit is wel eindig, tot het accupakket leeg is. Bijvoorbeeld: 25 kW aggregaat / 10 kW accupakket omvormen / 35 kW belasting

Door de zonnepanelen wordt het accupakket bijgeladen. Hierdoor wordt een deel van de energie opgewekt door de zonnepanelen, wat anders door het aggregaat wordt opgewekt.

Peak shaving

Peak shaving is een functie waardoor de piekbelasting wordt opgevangen door de PowerBlock. Hierdoor kan er met een kleine aansluiting netaansluiting worden volstaan. Bij deze pieken suppleert de PowerBlock de energie uit het accupakket. Hierdoor kan tijdelijk een hoger vermogen worden geleverd. Dit is wel eindig, tot het accupakket leeg is. Als de piek weer weg is wordt het accupakket weer opgeladen. Bijvoorbeeld: 6,4 kW Netaansluiting / 4 kW accupakket omvormen / 10,6 kW belasting.

PowerBlock stand alone peak shaving
PowerBlock stand alone met zonnepanelen en peak shaving

Met aansluiting van zonnepanelen kunt u de opgewekte stroom meer verduurzamen en is in veel gevallen een nog kleinere netaansluiting toereikend.

Noodstroom / UPS functie

Met de noodstroom / UPS (Uninterruptible Power Supply) functie zorgt de PowerBlock voor een ononderbroken betrouwbare energie voorziening. In geval van een netspanning storing zal de PowerBlock overschakelen op omvormer bedrijf en de voeding van de aangesloten apparaten overnemen. Dit gaat zo snel dat computers en andere elektronische apparaten ongestoord blijven functioneren.

PowerBlock landelijk net en aggregaat

Om het systeem nog betrouwbaarder te maken kan er een stand-by aggregaat aan AC ingang 2 worden aangesloten die automatisch wordt gestart als er een netspanning storing optreedt. Wanneer het aggregaat gestart is neemt deze het vermogen over van de PowerBlock en kan het accupakket niet leeg raken. Als de netspanning storing weer verholpen/weg is neemt het net het vermogen automatisch weer over en wordt de aggregaat automatisch gestopt.

Energy Storage System

Door de PowerBlock uitsluitend aan te sluiten aan duurzame, groene energie bronnen ontstaat er een 100% emissieloze en betrouwbare 3 fase 400VAC aansluiting. De energie die niet wordt verbruikt door de belasting wordt tijdelijk opgeslagen in het accupakket en weer gebruikt als de energie bron niet genoeg energie kan leveren om de belasting te voeden. Bijvoorbeeld: Overdag schijnt de zon en staan de lichten uit, in de nacht schijnt de zon niet en staan de lichten aan.

PowerBlock stand alone met zonnepanelen en windmolen
Logo Power Modules

Power Modules B.V.

Lopikerweg West 87B
3411 AS Lopik

+31(0)6 52 40 63 79
info@powermodules.nl

Op de hoogte blijven?

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief
COPYRIGHTS © 2021 POWERMODULES | DESIGN BY DESIGN DINGEN